ÄP fototoimetus • 9. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Bonnieri preemia läks Eesti Ekspressi

Kivi ütles auhinda vastu võttes, et kui mõni noor nüüd ahvatlevale narkopakkumisele ei ütleb, siis on lugu oma töö teinud ja on põhjust rahul olla.

Žürii liikme, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli sõnul võlus Kivi ja Filippovi artiklisari nii sotsiaalselt tundliku ja üliolulise teemaga kui ka hea ning ladusa kirjutamisstiiliga. Tähtis oli ka asjaolu, kuidas artiklid aja jooksul täienesid tänu lugejate vihjetele.

Bonnieri perekonna esindaja Hans Jacob Bonnier ütles 13. preemia üleandmisel, et uuriv ajakirjandus on meedias kõige alus, ja soovis sellega tegelejatele jõudu, et nad teeksid oma tööd põhjalikult, hoolimata väljaandjate survest kõike kiiremini trükki anda.

Aasta ajakirjanikuks tunnistati Alo Lõhmus Postimehest, tiitliga kaasneb 70 000 krooni suurune preemia. Postimehe peatoimetaja Merit Kopli sõnul ulatub Lõhmuse ampluaa korruptsioonijuhtumite paljastamisest kuni liigutavate ajalooliste inimlugude ja põnevate teadusartikliteni. Ära märgiti tema küüditamisteemalised artiklid.

Lõhmuse sõnul läks küüditamise teema talle endale küll hinge. "Me kõik teame ju koolist küüditamise fakti, aga kui suudad silme ette manada, kuidas viieaastane tüdruk voodist rongi peale viiakse, siis see mõjub," ütles Lõhmus.

Noore ajakirjaniku preemia sai Piret Reiljan Äripäevast. Esile tõsteti 27. märtsil 2007 ilmunud intervjuud "Kõuts: minu lõunad ei mõjuta relvahankeid", kus endine kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts tõrjus kahtlusi, et ühine jahilkäik Rootsi juhtiva kaitsetööstusettevõttega on seotud hilisema miljardilise riigihankega. Reiljan sai auhinnaks 1000 eurot.

Preemia üle andnud pressinõukogu esimees, ajalehe Sakala peatoimetaja Eve Rohtla kiitis Reiljani teravaid, oskuslikult esitatud küsimusi.

"Eriti hea meel on saada tunnustust ajakirjanduskursuselt, sest olen ise ka sama ala lõpetanud," ütles Reiljan. Preemia on välja pannud Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta lend.

Parima kujunduse auhind anti üleriigilistest lehtedest Äripäevale ja maakonnalehtedest Lääne Elule.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt