Silvia Kruusmaa • 9. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Juku kett otsib partnerit müügikuulutuse kaudu

Jukat Eesti OÜ-le kuuluva jaeketi hind on Läti ettevõtete müügi veebilehel 1,6 miljonit eurot ehk 25 miljonit krooni. Tegu on Juku mänguasjakeskuste nime all tuntud poeketiga.

Ettevõtte omaniku Marko Mägi sõnul otsib ettevõte koostööpartnereid, kuid pole müügis. "See info ei tähenda seal seda. Usun, et müügis on maailmas kõik ettevõtted, kas või selleks, et teada ettevõtte väärtust," rääkis Mägi.

Mägi sõnul on Jukat Eesti seadnud eesmärgiks laienemise, aga praegu ei ole Eestis ettevõtet, millega võiks ühineda. Juku on eelmistel aastatel omandanud Eesti turul kaks ettevõtet - Kaks Karu Beebimaailm ning Gregory & Ko OÜ.

Praegu käivad ettevõttel läbirääkimised Leedu firmaga, mille nime Mägi öelda ei soovinud.

"Paar aastat on läbirääkimised toimunud, kokkulepet ei ole veel saavutatud. Praegu on ühisfirma teke osaluste jagamise taga. Osalused peaksid olema 50 : 50," rääkis Mägi.

Mägi sõnul sunnib turu olukord ettevõtet aktiivselt ringi vaatama. "Turg on tegijaid täis, lapsi on vähe. Eestis sünnib 12 000 last aastas, kui on beebibuum, siis 12 500 last. Kaubanduses on võrreldes maailmamastaapidega need numbrid väiksed, see on ikka üks küla siin," rääkis Mägi. "Arvan, et Eestis on oodata kadujaid."

Baby City nime all lastekaupu müüva Kotryna juht Ivar Vilmer märkis, et turul veel ruumi on, kuid raske on saada head müügipinda.

Vilmeri sõnul takistab Kotryna laienemist pindade puudus, Tallinnas nii suure pinnaga uut kauplust, nagu on ettevõtte esimene kauplus Mustika kaubanduskeskuses, ei saakski. "Saaks jätkata keskustes, aga seal ei saa pindu," nentis Vilmer.

Samasugune põud on Vilmeri sõnul ka Riias. "Kui nad saavad hea pinna Lätis, siis nad saavad korralikult käivituda," ütles Vilmer Juku keti võimaluste kohta.

"Mingil määral oleks võimalik," ütles Vilmer selle kohta, et Jukat Eesti ja Kotryna OÜ, mille enamusosalus kuulub Leedu kapitalil põhinevale firmale JSC Kotryna, võiksid ühineda. "Minu teada mitte, aga ma ei saa pead anda," kommenteeris Vilmer võimalust, et Jukat Eesti peab läbirääkimisi JSC Kotrynaga.

"Me teeme Jukat Eestiga koostööd," ütles Eesti teise suurema mänguasju müüva ettevõtte OÜ Anvol juhatuse liige Stanislav Nemko portaalile dv.ee. "Mis puudutab jaemüüki, siis meie sihtgrupid ei kattu," ütles ta. Sellepärast ei paku Jukat Eesti Nemko sõnul neile mingit konkurentsi.

"See on keeruline küsimus," vastas Nemko napisõnaliselt küsimusele, kas mänguasju müüvad OÜ Anvol ja Jukat Eesti võiksid ühineda.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt