Euroopa Keskpanga juht rääkis dollari üles

10. märts 2008, 15:40

Pärast reedest langemist euroajaloo
madalaimale tasemele kerkis dollari kurss täna taas, sest Euroopa Keskpanga juht
Jean-Claude Trichet väljendas muret „valuutakursside liigkiire muutuse
pärast”.

Euro kurss langes täna 1,5314 dollarini, mis teeb USD kursiks 10,22 krooni võrrelduna reedese rekordkõrge kursiga 1,5459 dollariga euro, mis teeb USD kursiks 10,12 krooni.

„Me oleme mures valuutakursside suurte liikumiste tõttu,” lausus keskpankur pärast kohtumist 10 juhtiva tööstusriigi keskpankuriga, mis toimus Šveitsis Baselis. „Ülemäärase valuutakursside kõikumised ning suured hälbed on majanduskasvu jaoks ebasoovitavad nähtused,” lisas ta.

Nn sünteetiline euro, mis jälgib Euroopa ühisraha kurssi enne Euroopa ühisraha kasutuselevõttu, kerkis möödunud nädalal kõrgeimale tasemele alates 1989. aasta jaanuari, ehk selle arvutamise algusest Bloombergi poolt. Möödunud aastal kerkis euro kurss dollari suhtes 17 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2008, 15:40
Otsi:

Ava täpsem otsing