UPM Kymmene: puidu hind on kasvanud kolmandiku

Agnes Ojala 10. märts 2008, 17:21

Paberitootja UPM Kymmene juht Ando Jukk
ütles aripaev.ee-le, et probleemid Venemaa toormega on puidu hinda kolmandiku
võrra kergitanud.

UPM Kymmene, mida Kohilas asuva vineeritootja Baltic Panel Group juht Tiit Tammsaar peab oma ainsaks konkurendiks Eestis, saab Juki sõnul ka raskemaks muutunud tingimustes hästi hakkama.

„Meie kasutame ainult kohalikku tooret ja selles mõttes probleemid Venemaaga meid ei mõjuta. Kindlasti aga mõjutavad möödunud aasta aprillisündmused kogu turgu. Kuna tooret Venemaalt ei tule, on konkurents tihenenud ja puit muutunud umbes kolmandiku võrra kallimaks,“ märkis ta.

Seda, kuivõrd on kallim toore mõjutanud UPM Kymmene väljamüügihindu, Jukk kommenteerida ei soovinud, öeldes siiski, et ettevõte saab ka raskemates tingimustes hästi hakkama. „Hinnad on kõrgemad, aga meie tulemused on siiski kenad,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2008, 17:19
Otsi:

Ava täpsem otsing