Tõnis Oja • 10. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kas jälle hull nädal?

Möödunud nädalal langesid aktsiate hinnad USAs neljal päeval viiest. Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas nädalaga kolm protsenti ning vajus alla 12 000 punkti taseme.

Aasta algusest on maailma tuntuimast aktsiaindeksist kadunud kümnendik.

Analüütikute hinnangul võib aktsiate hinnalangus jätkuda ka sel nädalal. Makromajandusnäitajad viitavad, et Ameerika Ühendriikide majandus on ilmselt languses, ebameeldivate uudiste voolul finantssektorist ei näi lõppu tulevat.

Kuna nii makromajandusnäitajate kui ka ettevõtete majandustulemuste avaldamiskalender on hõredavõitu, pole eriti oodata ka positiivseid üllatusi, mis üldist negatiivset meeleolu ehk sentimenti murraksid. Pigem vastupidi. Eile teatas neljanda kvartalis saadud kahjumist erakapitalifond Blackstone Group.

Nafta hind kerkis möödunud nädalal üle 106 dollari taseme. See aga tähendab, et USA Föderaalreservil pole intresside langetamisel järgmisel teisipäeval nii vabad käed, kui nad tahaksid. Enne turgude algust liikusid spekulatsioonid, et keskpank otsustas erakorralisel koosolekul baasintressi langetada. Enne kauplemise algust kuuldused siiski kinnitust ei leidnud. Eile alustasidki USA aktsiaturud langusega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt