Vineeritootjad rebivad Eesti puidu pärast

Katre Pilvinski 11. märts 2008, 00:00

Aprillisündmused on lõiganud ära vineeritootmise tooraine transpordi otse Venemaalt, mistõttu on logistikakulud kasvanud viiendiku võrra, ütles ärimees Pjotr Sedinile kuuluva Baltic Panel Groupi tegevjuht Tiit Tammsaar.

Tammsaare sõnul kulgeb ettevõtte käekäik vahelduva eduga. "Vanasti käis toorainevagun otse Venemaalt, kuid nüüd kasutame selleks laeva, mis käib Soome kaudu. Kogu logistika on kallinenud viiendiku võrra," rääkis ta.

Tegevjuhi sõnul käivad pankadega läbirääkimised käibevahendite laenu jaoks. "Oleme teinud tehasesse 500 miljoni krooni ulatuses investeeringuid, pangad ei saa neid jätta," oli Tammsaar veendunud.

"Negatiivset mõju on avaldanud ka kinnisvaraturu langus ning vineeri ei kulu enam nii palju," ütles ta.

Tammsaar ütles, et nad on tegutsenud napilt ühe aasta. "Esimesse aastasse oligi planeeritud väike kahjum, kuid pärast esimese tegevusaasta täitumist loodame tootmise ja kasumi kasvule," lisas ta.

Metsanduskontserni UPM-Kymmene Otepää ASi juht Ando Jukk ütles aripaev.ee-le, et probleemid Venemaa toormega on puidu hinda kolmandiku võrra kergitanud, ettevõte saab aga ka raskemaks muutunud tingimustes hästi hakkama.

"Meie kasutame ainult kohalikku tooret ja selles mõttes probleemid Venemaaga meid ei mõjuta. Kindlasti aga mõjutavad möödunud aasta aprillisündmused kogu turgu. Kuna tooret Venemaalt ei tule, on konkurents tihenenud ja puit muutunud umbes kolmandiku võrra kallimaks," märkis ta. "Hinnad on kõrgemad, aga meie tulemused on siiski kenad."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing