Börsikommentaar: finantssektor, finantssektor, finantssektor

11. märts 2008, 10:08

Finantssektor vedas USA aktsiaturud eile
juba kolmandat järjestikust päeva tugevasse miinusesse, sest järjest enam
levivad kuuldused, et mitmel pangal ja firmal võib olla raskusi kohustuste
täitmisega.

Investeerimispanga Bear Stern aktsia kukkus 11,1 protsenti 62,30 dollarini, mis on aktsia hinna suurim langus alates 1987. aastast just taoliste spekulatsioonide tõttu. Aktsiat ei aidanud isegi endise tegevjuhi Alan C. „Ace” Greenbergi kinnitus, et taolised spekulatsioonid on naeruväärsed.

Üle 11 protsendi kukkusid ka USA suurimate kinnisvaralaenude finantseerijate Fannie Mae ning Freddie Maci aktsiad, sest investorid kardavad, et elamuehituse langus toob neile kaasa kasvavaid kahjumeid.

„Praegune aeg on investoritele väga valuline,” kinnitas uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma Baring Asset Management USA aktsaiturgude üksuse juht Sam Rahman. Tema sõnul pole ju asi üksnes nõrgas majanduses, vaid selles, et jätkuvalt tuleb muretseda krediidikriisi nõrkuse pärast.

Suurtest pankadest kukkus Citigroupi aktsia hind 5,8 protsenti 19,69 dollarini, Merryll Lynchi aktsia hind langes 5,2 protsenti 42,84 dollarini ning Bank of America aktsia väärtus kahanes 3,9 protsenti.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,3 protsenti 11740,15 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks langes kahe protsendi võrra 2169,34 punktini. S P 500 finantssektori indeks kukkus 3,1 protsenti madalaimale tasemele alates 2003. aasta maist, kirjutab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2008, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing