Tõnis Oja • 12. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Õnn jäi üürikeseks

Paraku ei saanud investorid teisipäevast viie aasta suurimat hinnarallit pikalt nautida, sest eile alustasid USA aktsiaturud juba kerges miinuses.

Pärast 200 miljardi dollari suurust rahasüsti kerkis kvaliteetaktsiate liikumist peegeldav Dow Jonesi tööstuskeskmine 3,6 protsenti, 12156,81 punktini, mis oli indeksi suurim tõus alates 2003. aasta märtsist. Eile liikus maailma enimjälgitav indeks kauplemispäeva esimeste tundide jooksul närviliselt nii pluss- kui ka miinuspoolel.

Ühelt poolt oli tegemist kasumivõtmisega, sest finantssektori aktsiate hinnad kerkisid päev varem kümmekond kuni mitukümmend protsenti. Teisalt ei ole turuosalised Föderaalreservi tegevuse tulemuslikkuses kindlad. On ju tegemist keskpankade innovaatilise tegevusega. Selle asemel et lihtsalt alandada baasintressi ning seega suurendada inflatsiooni kiirenemise ohtu, antaks raskustesse sattunud finantsasutustele laenu.

Lähipäevil peaks olema selge, kas Föderaalreserv on saavutanud oma eesmärgi või ollakse lõhkise küna ees ning järgmisel nädalal ootab ees baasintressi suuremat sorti alandamine. Turuosalused prognoosisid intressimäära langetamist 0,75 protsendipunkti, mis tähendaks 2,25protsendilist uut määra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt