Globaliseerumisse uskujad võiksid juba aktsiaturgudele panustada

13. märts 2008, 10:25

Turuosalised pole hetkel Föderaalreservi
tulemuslikkuses kindlad. Finantssüsteemile antud rahasüst on keskpankade
innovatiivne plaan kergendada turul tekkinud kriisi.

LHV maakleritegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul on hetkel võitlusväljal kaks tegurit: lühiajalised probleemid USAs ning globaliseerumisega kaasnenud üks pikemaajalisi maailmamajanduse kasvuperioodiga kaasnenud rikkuse kasv. "Rikkust on juba ümber jagatud (naftaraha vool näiteks Venemaale ja Pärsia lahe regiooni), kuid küsimus on, kuidas edasi. Kes usub globaliseerumise võidukäiku, võiks juba aktsiaturgudele panustada, kes aga kardab protektsionistlike mõjude kasvu, see peaks aktsiatest eemale hoidma," ütles Vallikivi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2008, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing