Hille Tressum • 13. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Valitsus loodab vaidluses Vichmanniga peale jääda

"Tegemist on mõistliku otsusega, kuna keskkonnaministeerium on Harju maakohtu otsuse tagatisraha ja viiviste väljanõudmise osas edasi kaevanud," sõnas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, lisades, et kuna lõplikku kohtuotsust selle kohta veel pole, ei ole ka kindel, et riik peab ärimees Marcel Vichmannile tagastama 31,5 miljonit krooni tagatisraha ja viiviseid.

Täiendavale küsimusele, kes peaks ärimehele oksjonil osalemise tasu tagastama, vastas keskkonnaministeerium, et kohtuvaidlus on alles käimas ja kohus otsustab, kas OÜ Realway peab kõne all oleva summa tagasi saama või mitte.

Keskkonnaministeerium on Vichmanni kasuks tehtud Harju maakohtu otsuse ringkonnakohtusse edasi kaevanud.

Eile toimunud valitsuse istungil ei nõustunud valitsus keskkonnaministeeriumile eraldama Rävala pst 8 kinnistu müügiga seotud kohtuvaidlustega kaasnenud kulude katteks 36 239 437 krooni, põhjendades oma otsust sellega, et tegemist on veel poolelioleva kohtuprotsessiga.

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul ei eraldanud valitsus keskkonnaministeeriumile kõnealust summat, sest riigil on võimalus see kohtuasi võita. "Keskkonnaminister andis valitsusele teada, et on analüüs, mis ütleb, et riigil on võimalus see vaidlus võita," rääkis Lukas valitsuse pressikonverentsil, kirjutas ETV24.

Ajakirjaniku väitele, et iga päev lisanduv 10 000kroonine viivis võib lõpuks kasvada veel suuremaks summaks kui 36 miljonit, vastas Lukas, et kuna summad on suured, tuleb kasutada ära kõik võimalused need üldse mitte välja maksta. "Riik peab siin oma huvide eest seisma," märkis ta.

"Kui me selle eraldise teeksime, siis - kui ülekanne on tehtud - me seda enam tagasi ei saa. Seda on palju raskem tagasi saada kui ära anda," nentis Lukas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt