Uuring: mitte-eestlaste integreerimine on seiskunud

14. märts 2008, 07:55

Mitte-eestlased pole tööturul eestlastega
võrdses positsioonis isegi siis, kui nad valdavad vabalt eesti keelt ning on
Eesti kodanikud, järeldub esmaspäeval avalikustatavast 2007. aasta Eesti
inimarengu aruandest.

Aruande kohaselt saavad eestlased rohkem palka kui mitte-eesti päritolu inimesed ning hoolimata majanduse tõusust see vahe üha süveneb. Kui 2004. aastal moodustas 15–30-aastaste mitte-eestlaste sissetulek majapidamise kohta 75 protsenti samasse eagruppi kuuluvate eestlaste sissetulekust, siis 2006. aastal langes see juba 70 protsendi tasemele, kirjutas Postimees.

«Fakt, et kõrgharidusega mitte-eestlastel on võrreldes sama haridustasemega etniliste eestlastega väiksem võimalus leida haridusele vastavat tööd, mõjutab mitte-eestlaste sotsiaalset staatust ja minapilti eriti negatiivselt,» tõdeb aruanne. «Rahvusvähemusse kuulumine mõjutab ebasoodsalt isiku võimalusi saada tööd juhina või tippspetsialistina avalikus sektoris (võttes arvesse ka teisi tegureid, näiteks keeleoskust ja kodakondsust).» Eesti mullust inimarengut hinnanud teadlaste kinnitusel on mitte-eestlaste integreerimine seiskunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2008, 07:54
Otsi:

Ava täpsem otsing