Arhitektide valus ärkamine

Siim Sultson 17. märts 2008, 00:00

Lõppvormi saavutav Tallinna vabadussõjamonument ajas häiresse arhitektide liidu, rea kunstiakadeemia töötajaid ja mitmeid tuulelippe. Arhitekte tabas pärast kipsplaadirajoonides arutu rahakühveldamisuima hajumist valus ärkamine. Vahepealsetele justkui muuseas esitatud paarile kompositsiooniliselt nõrgale, kuid ennastimetlevale kavandile vastandub rahva poolehoiu võitnud Traianuse ajast karastunud võidusammas - meil siis tipus koos oma sõjaordeniga. Eks Alar Kotligi 1937. aasta Vabaduse väljaku ratsanik samba otsas ajas toonased hilja ärganud "õilishinged" vahule. Kuid pärast võitlust rusikatega ei vehita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing