Siim Sultson • 16. märts 2008
Jaga lugu:

Arhitektide valus ärkamine

Lõppvormi saavutav Tallinna vabadussõjamonument ajas häiresse arhitektide liidu, rea kunstiakadeemia töötajaid ja mitmeid tuulelippe. Arhitekte tabas pärast kipsplaadirajoonides arutu rahakühveldamisuima hajumist valus ärkamine. Vahepealsetele justkui muuseas esitatud paarile kompositsiooniliselt nõrgale, kuid ennastimetlevale kavandile vastandub rahva poolehoiu võitnud Traianuse ajast karastunud võidusammas - meil siis tipus koos oma sõjaordeniga. Eks Alar Kotligi 1937. aasta Vabaduse väljaku ratsanik samba otsas ajas toonased hilja ärganud "õilishinged" vahule. Kuid pärast võitlust rusikatega ei vehita.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt