A. Le Coqi logistikakeskuse laadimisplatsilt pääses reostus valla

Mariliis Pinn 17. märts 2008, 19:47

Tartu linna piiril asuva A. Le Coqi
logistikakeskuse laadimisplatsilt pärit naftaproduktid tekitasid täna Emajõkke
suubuva kraavi veele vikerkaarevärvilise kihi.

Tallinna maantee servast algava magistraalkraavi kõrvale jääva majapidamise omanik Indrek Kuuben ütles, et umbes kuu aega tagasi reostas kraavis voolanud solk tema kümmekonna meetri kaugusel asunud kaevu, mille vesi hakkas samuti haisema, kirjutas Tartu Postimees.

«Kuna vesi läheb Emajõkke, siis ei piirdu reostus ühe inimese kaevuga,» lisas ta, täna oli tegu naftatootega, olgu selleks siis õli või diislikütus.

«Nädalavahetusel juhtus meie laadimisplatsil intsident, kus veokil on olnud mingi õli- või kütusesüsteemi rike,» lausus A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop. «Ma ise arvasin, et kraavi suunduval trassil on õlipüüdurid,» lausus Noop, «kus on suured autod, seal võib tilk siit ja tilk sealt ikka maha minna, kahjuks selgus, et õlipüüdureid ei olnud sellele trassile projekteeritud.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2008, 19:47
Otsi:

Ava täpsem otsing