Toorainete „ostuorgia” suurendab riske

17. märts 2008, 10:32

Riskifondi Touradji Capital Management
asutaja Paul Touradji teatas klientidele, et toorainete „ostuorgia” on
kergitanud ülemääraselt hindu ning suurendanud kollapsiriski, , kirjutab
Bloomberg.

„Toorainete hinnad on kerkinud hullunud raha sissevoolu tõttu paraboolselt,” kirjutas New Yorgis asuva 3,5 miljardi dollari suurust riskifondi asutaja juba 10. märtsil. „Niikaua, kui raha vool jätkub lõpmatuseni jätkub ka hinnatõus lõpmatuseni, sellisel juhul oleks aga hea kui ka fundamentaalnäitajad paranema sama kiiresti,” kirjutas Touradji klientidele. „Vastasel juhul pole mitte midagi, mis hoiaksid hindu praegustel tasemete,” lisas ta.

USA kinnisvaraturust alguse saanud krediidikriisi eskaleerimise tõttu on toorainete hinnad kerkinud väga kiiresti uutele rekordtasemetele. Nafta hind kerkis täna hommikul 111,80 dollarini barrel, kulla hind kerkis 1032,70 dollarile unts. Mõlemal juhul on tegemist rekordhindadega.

UBS Bloombergi tooraineindeks on sel aastal kerkinud juba umbes 20 protsenti, 2007. aastal oli tõus 27 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2008, 10:32
Otsi:

Ava täpsem otsing