Börsikommentaar: käive Telekomilt, pluss Merkolt

18. märts 2008, 15:45

Tänane kauplemispäev Tallinnas indeksit
eriti paigast ei liigutanud - OMXT kaotas 0,02% eilsest sulgemishinnast. Päeva
ilmestas hoopis enne börsi avanemist tehtud suurtehing Eesti Telekomi
aktsiatega. Erinevate sündmuste keerisesse sattunud Merko aktsia peab aga
vapralt vastu.

Ühispanga vahendusel liigutati veidi enam kui 140 miljoni krooni väärtuses telekomiaktsiaid. Müüdud aktsiate arv klapib aktsiaraamatu järgi täpselt Morgan Stanley kliendikontol olevate väärtpaberite arvuga. Eesti Telekomi aktsiatega tehtud tehingute käive andis kogu börsi käibest koguni 95%. Suurkontserni aktsia hind suurele käibele vaatamata ei muutunud.

Korruptsioonikahtlustusega kimpus Merko Ehituse aktsia hind kerkis 1,01%. Kahtlus ja kummalisel kombel ka liiga madal pakkumishind võttis Merkolt Läti nn kolme venna – rahvusraamatukogu, kontserdihalli ja moodsa kunsti muuseumi – ehituskonkursi korraldaja teatel võimaluse hange endale võita. See pole investoreid aga oluliselt häirinud, investoritele tundub meele järele olevat hoopis Merko restruktureerimisplaan, mille tulemusena eraldatakse teatavasti ettevõtte majandustegevus ja maadevahetuse kriminaalasi. Võib küll uskuda, et läheb päris kaua aega enne, kui Merko oma endise maine ja positsiooni taastada suudab, kuid eraldamisega andis ettevõtte juhtkond siiski selge signaali, et probleemiga tegeletakse ja soovitakse siiralt oma tavapärane majandustegevus taastada.

Tagasihoidlikus plussis suutsid päeva lõpetada ka Olympic EG ja Tallinna Kaubamaja aktsiad. Vähikäiku tegid aga märkisväärsematest ettevõtetest Baltika (-1,47%) ja Ekspress Grupi (-2,37%) väärtpaberite hinnad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2008, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing