Tarvo Vaarmets • 18. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Käive Telekomilt, pluss Merkolt

Eilne kauplemispäev Tallinnas indeksit eriti paigast ei liigutanud - OMXT kaotas 0,02 protsenti eilsest sulgemishinnast. Päeva ilmestas hoopis enne börsi avanemist tehtud suurtehing Eesti Telekomi aktsiatega. Erinevate sündmuste keerisesse sattunud Merko aktsia peab aga endiselt vapralt vastu.

Ühispanga vahendusel liigutati veidi enam kui 140 miljoni krooni väärtuses telekomi aktsiaid. Müüdud aktsiate arv klapib aktsiaraamatu järgi täpselt Morgan Stanley kliendi kontol olevate väärtpaberite arvuga. Eesti Telekomi aktsiatega tehtud tehingute käive moodustas kogu börsi käibest koguni 95 protsenti. Suurkontserni aktsia hind suurele käibele vaatamata ei muutunud.

Korruptsioonikahtlustusega kimpus Merko Ehituse aktsia hind kerkis 1,01 protsenti. Süüdistus ja kummalisel kombel ka liiga odav pakkumishind võttis Merkolt Läti nn kolme venna - rahvusraamatukogu, kontserdihalli ja moodsa kunstimuuseumi - ehituskonkursi korraldaja teatel võimaluse hange endale võita. See pole investoreid aga oluliselt häirinud, viimastele tundub meele järele olema hoopis Merko restruktureerimisplaan, mille tulemusena eraldatakse teatavasti ettevõtte majandustegevus ja maadevahetuse kriminaalasi. Võib küll uskuda, et läheb päris kaua aega, enne kui Merko oma endise maine ja positsiooni taastada suudab, kuid eraldamisega andis ettevõtte juhtkond siiski selge signaali, et probleemiga tegeletakse ja soovitakse siiralt oma tavapärane majandustegevus taastada.

Tagasihoidlikus plussis suutsid päeva lõpetada ka Olympic EG ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt