Tarvo Vaarmets • 18. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Riia börsi ilmestas ilus müügiilm

Balti börsidest paistis eile eredalt silma Läti väärtpaberiturg, kus põhinimekirjas noteeritud ettevõtetest suutis ainukesena miinusesse kukkumist vältida Ventspils Nafta. Lõunanaabrite börsipeegel kaotas oma väärtusest 2,09%.

Ventspils Nafta aktsia hinda hoidis vee peal teade tütarettevõtte Ventspils Nafta Terminals Ltd. aasta esimesest edukast kahest kuust, mille jooksul on suudetud ümberlastida 0,6 miljonit tonni rohkem (ehk 2,5 miljonit tonni) toornaftatooteid kui mullu samal perioodil. Suurimat ehk 4,6protsendilist kukkumist näitas farmaatsiaettevõte Olainfarm. Aasta algusest plusspoolel olev laevanduskontsern Latvijas Kugnieciba ehk LASCO lõpetas aga 1,67protsendilises miinuses. LASCO on üldiste turusuundadega vastupidi suutnud liikuda eelkõige tänu viimastele tugevatele tulemustele.

USA keskpanga intressikärpe ootuses ja Lehman Brothersi ning Goldman Sachsi oodatust paremate esimese kvartali tulemuste valguses alustasid USA börsid eile päeva ilusa tõusuga.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt