Riia börsi ilmestas ilus müügiilm

Tarvo Vaarmets 19. märts 2008, 00:00

Balti börsidest paistis eile eredalt silma Läti väärtpaberiturg, kus põhinimekirjas noteeritud ettevõtetest suutis ainukesena miinusesse kukkumist vältida Ventspils Nafta. Lõunanaabrite börsipeegel kaotas oma väärtusest 2,09%.

Ventspils Nafta aktsia hinda hoidis vee peal teade tütarettevõtte Ventspils Nafta Terminals Ltd. aasta esimesest edukast kahest kuust, mille jooksul on suudetud ümberlastida 0,6 miljonit tonni rohkem (ehk 2,5 miljonit tonni) toornaftatooteid kui mullu samal perioodil. Suurimat ehk 4,6protsendilist kukkumist näitas farmaatsiaettevõte Olainfarm. Aasta algusest plusspoolel olev laevanduskontsern Latvijas Kugnieciba ehk LASCO lõpetas aga 1,67protsendilises miinuses. LASCO on üldiste turusuundadega vastupidi suutnud liikuda eelkõige tänu viimastele tugevatele tulemustele.

USA keskpanga intressikärpe ootuses ja Lehman Brothersi ning Goldman Sachsi oodatust paremate esimese kvartali tulemuste valguses alustasid USA börsid eile päeva ilusa tõusuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing