Visa tegi IPO-pauku

19. märts 2008, 11:26

Visa suutis turgudel valitseva ebamäärasuse
juures korjata oma esmase avaliku aktsiaemissiooniga rohkem raha kui ükski teine
ettevõte USAs varem ehk koguni 17,9 miljardit dollarit.

Investoritele müüdi üks aktsia hinnaga 44 dollarit, kokku vahetas omanikku 406 miljonit aktsiat. Tegemist on maailma suuruselt teise IPOga Industrial Commercial Bank of China esmapakkumise järel 2006. aastal. Viimase mahuks oli 22 miljardit dollarit.

“Ärimudel on fantastiline,” sõnas finantskonsultatsioone pakkuvas firmas Aite Group LLC töötav Gwenn Bezard. “Nad ei võta krediidiriske,” lisas ta. Erinevalt American Expressist ei anna Visa laene, vaid vahendab ainult tehinguid. Visa ja MasterCard lõikavad tulu aina kasvavast krediit- ja deebetkaartide kasutamisest sularaha ja tšekkide asemel, vahendas Bloomberg.

IPO peakorraldajad olid JPMorgan ja Goldman Sachs.

Visa A-aktsiad alustavad New Yorki börsil kauplemist täna sümboli “V” all.

“Ärimudel on fantastiline,” sõnas finantskonsultatsioone pakkuvas firmas Aite Group LLC töötav Gwenn Bezard. “Nad ei võta krediidiriske,” lisas ta. Erinevalt American Expressist ei anna Visa laene, vaid vahendab ainult tehinguid. Visa ja MasterCard lõikavad tulu aina kasvavast krediit- ja deebetkaartide kasutamisest sularaha ja tšekkide asemel, vahendas Bloomberg.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2008, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing