Müük on jaheda majanduse kiuste kuum

Ain Alvela 20. märts 2008, 00:00

Usu jah müügimehe juttu, mõtlesid toona ilmselt paljud. Ent aasta alguse müüginumbrid räägivad selges keeles peaaegu kolmekordsest müügikasvust mullu sama ajaga võrreldes.

Kui mullu võeti aasta esimese kahe kuuga Eestis arvele 41 uut põllutraktorit, siis tänavu jõudis veebruarikuu lõpuks registrisse 114 vastset traktorit. Ainuüksi Belarusse müüdi tänavu kahe kuuga ligemale sama palju kui läinud aasta alguses kõiki 11 erinevat traktorimarki kokku.

Tänavune esimese kahe kuu tulemus ei jää muide kuigivõrd alla eelmise aasta terve esimese kvartali tulemusele, mil müüdi ühtekokku 121 traktorit.

Müüdud marke on mõlema aasta jaanuaris-veebruaris 11, tänavu on Eesti turule lisandunud selline huvitav masin nagu Ferrari. Tegemist on Itaalia päritolu väiketraktoriga, mida kasutatakse peamiselt kommunaaltöödeks.

Et majanduslangus pole veel põllumehe rahakotti jõudnud, uskusid agrotehnika müüjad juba mullu. Ühest küljest on see tingitud sellest, et eelmine aasta rõõmustas põllumajandussaaduste tootjaid viimaste aastate suurima kokkuostuhindade tõusuga. Teisalt siirdub põllupidajale vähemalt lähema paari aasta jooksul ridamisi euroliidu fonditoetusi. Maarjamaal ei seisa enam kuigi palju söötis põllumaad ning ainus lahendus oma tulubaasi suurendada on tootmise efektiivsemaks muutmine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing