Börsikommentaar: Baltika tõmbub kokku

20. märts 2008, 15:51

Tallinna börs liikus ka täna võrreldes muu
maailmaga rahulikumalt, mille tulemusena langes indeks
0,51%. Rõivakontserni Baltika aktsia hind ja sellest tulenevalt
ka ettevõtte turuväärtus pole aga nii väike olnud juba alates 2005. aasta
oktoobrist.

Suurimaks kukkujaks osutus Merko Ehituse aktsia, mis kaotas päevaga 3,54% oma eilsest väärtusest ning sulgus 149,43 kroonil. Päevasiseselt liikus hind isegi 142 kroonini. Seni on investorid Merkot tabanud tagasilöökidesse suutnud rahulikult suhtuda, täna anti aga juba konkreetsem signaal, et ollakse siiski poolduva ehituskontserni tuleviku pärast murelikud.

Oma viimase paari aasta põhja on laskunud Baltika aktsia hind, mis 1,37%-lise väärtuskaotuse tulemusena sulgus napilt pealpool 40 krooni. Märtsi alguses avaldatud veebruari müügitulemused ja selleks aastaks tehtud 13%-line käibekasvu prognoos tõepoolest käsi plaksutama ei pane, liiati kui aktsia kaupleb isegi pärast viimase aasta tormilist langust endiselt 18-kordsel viimase nelja kvartali kasumil. Peale selle võib lühiajalises plaanis uskuda agressiivsest laienemisest tuleneva kasumimarginaalisurve jätkumist, vaatamata ettevõtte lubadusele aasta esimesel poolel keskenduda poodide efektiivsemaks muutmisele. See võib parimal juhul ehk leevendada regiooni langevast majanduskasvust tulenevat negatiivset efekti, mistõttu olulist kasumilisa on lähitulevikus Baltikale raske näha, pigem on trend siiski mõneks ajaks pööranud kasumilanguse suunas.

Tavaliselt märgatavalt suurema ehk 17,6miljonilise käibega suutis Olympic EG aktsia oma hinnale lisada 0,36%, ent sellele vaatamata kaupleb väärtpaber ikka veel vaid vaevu selle aasta põhjast kõrgemal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2008, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing