India on “välismaa sugulaste abi” tipus

20. märts 2008, 18:21

India juhib sealt pärit võõrtööliste poolt
kodustele saadetud raha suuruses 27 miljardi dollariga aastas maailma
edetabelit, maailmas sedaviisi liikuvad summad ületavad kordades rahvusvahelist
arenguabi.

Maailmapanga hinnangul liikus 2007.a. niimoodi võõral maal töötajailt koju kokku 318 mld dollarit, sellest 240 mld arengumaadesse, vahendas BBC. Koduste abistamine töömigrantide poolt ületab kolm korda jõukate riikide ametlikku abi arengumaadele. “Paljudes arengumaades on see raha vaestele hädavajalik ellujäämise võimalus,” rääkis Maailmapanga vanemökonomist Dilip Ratha, “tihti on see ka maa põhiline välisvaluuta allikas ja majandust stabiliseeriv jõud heitlikel aegadel.”

Indiale järgnesid tabelis Hiina 25,7, Mehhiko 25, Filipiinid 17 ning Prantsusmaa 12,5 miljardi dollariga. Kõige rohkem raha ehk 42 mld dollarit panid migrandid kodu poole teele USAst, järgnesid Saudi Araabia, Šveits ja Saksamaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2008, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing