Anne Oja • 23. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Davõdov pääses kõmuprotsessist kuriteo aegumisega

Davõdov aripaev.ee-le värske kohtumääruse kohta kommentaari ei andnud, kuid määruses on kirjas, et kriminaalasja lõpetamist aegumise tõttu taotlesid nii kaitsja kui ka prokurör.

Kohus lõpetaski menetluse, kuna puuduliku maksudeklaratsiooni esitamisest möödus 26. veebruaril kümme aastat. 57 vahi all viibitud päeva eest saab Davõdov 24 339 krooni hüvitist. Ühtlasi kompenseeritakse talle ligi 5000 krooni kütusekulu, kuna viimased paar aastat toimusid kohtuistungid Pärnus.

Kohtunik Igor Pütsep vabastas seejuures aresti alt OÜ-le Kakumäe Võrgud kuuluva BMW, Hansapanga arvelduskonto 1,5 miljoni krooniga ja Kakumäe Võrgud osa väärtusega 600 000 krooni ning käskis tagastada konfiskeeritud sularaha ligikaudu 40 000 krooni väärtuses.

Kui Tallinna abilinnapeal Vladimir Panovi ja endisel kaitsepolitseinikul Priit Tikerpel aastate eest telekaamerate ees ning fotoaparaatide sähvides käed raudu pandi, oli OÜ Kakumäe Võrgud omanikeringi kuulunud Andres Davõdovi süüdistuste nimekiri pikk. Loetellu kuulusid ka altkäemaksu andmine ja võtmine ning ulatuslik rahapesu.

Prokurör Piret Paukštys lubas nii Panovi, Tikerpe kui ka Davõdovi vangi panna. Kui nii oleks läinud, oleks tulnud Davõdovil istuda kõige rohkem, kuus aastat.

Samas vapustas Panovi-Tikerpe-Davõdovi protsessi eelmine kohtunik Ardi Šuvalov avalikkust sellega, et küsis õigeksmõistva kohtuotsuse eest ligi 5 miljonit krooni altkäemaksu. Kaitsepolitsei nabis apla kohtuniku koos altkäemaksu vahendanud endise kursusekaaslasega kinni ning toimikud saadeti Harju maakohtust Pärnusse.

Mullu sügisel vabastas Pärnu maakohus Davõdovi Eesti Maapanga riisumise süüdistusest tõendite puudulikkuse tõttu. Prokuratuuril nappis tõendeid ka selles, et Davõdovit ning Tikerped suuremahulises rahapesus süüdistada.

Esialgu 8 miljoni kroonini ulatunud maksuvõlg vähenes kohtupidamise käigus algul 4,6 ja seejärel 3 miljonile kroonile. Jaanuaris ütles Davõdov aripaev.ee-le, et kui tema ja prokuröri kokkulepe jõusse jääb, maksab ta 3 miljonit krooni makse viivitamatult ära. Kokkuleppe sisu ta ei täpsustanud.

Kohtunik lõpetas seejärel uurimise relvaseaduse rikkumises ning peksmises.

Panov ja Tikerpe said pistise võtmise ja andmise süüst puhtaks tänavu jaanuaris. Seevastu kursusekaaslasest semu vahendusel altkäemaksu välja pressinud Ardi Šuvalovi mõistis kohus mõned päevad hiljem kolmeks ja pooleks aastaks vangi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt