Elektri hinnatõus võib vallandada tõusulaine

Mariliis Pinn 24. märts 2008, 00:00

Pagaripoisid OÜ juhatuse esimehe Meelis Pärna sõnul mõjutab elektri hinna tõus loomulikult ka neid.

Pärna sõnul on energia üks kolmest põhisisendist. "Kõige olulisem on tooraine, siis tuleb tööjõud ja kohe selle järel ka energia," selgitas ta aripaev.ee-le.

"Loomulikult ei tõsta elektri hinna tõus 5% kohe ka toote hinda 5% võrra, kuid umbes 1% hinnatõusu võib oodata," selgitas ta. Pagaripoiste ahjud töötavad elektriga ja osaliselt kasutavad nad ka elektrikütet.

Samas kinnitas ta, et kõik tootjad üritavad hinda võimalikult vähe tõsta, et konkurentsis püsida, ja see ei ole lihtne. "Jahu hind on tõusnud 100%, margariini hind galopeerib, tõusevad ka kaudsed kulud. Kõige olulisem on, et tööjõukulud on kasvanud 10-20%," loetles ta. See kõik kokku väljendub Pärna sõnul pigem 2protsendilises hinnatõusus.

Eesti Energia hinnatõusutaotlused on konkurentsiametis viimasel kooskõlastusringil.

Planeeritust väiksem hinnatõus tuleneb lahkarvamusest konkurentsiametiga, kellega jäädi lõpuni eri seisukohtadele elektri hinnale olulisemat mõju avaldavate põlevkivi hinna ja Narva Elektrijaamade elektrienergia hinna osas, teatas Eesti Energia.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing