Finantssektor lajatas seekord positiivselt

Tarvo Vaarmets 24. märts 2008, 00:00

USA aktsiad lõpetasid eelmise börsinädala pea kahe kuu ilusaima plussiga - optimismiks andsid eelkõige põhjust Fedi sularahasüstid pangandussüsteemi ning USA suurimate investeerimispankade ootusi ületanud esimese kvartali tulemused.

Goldman Sachs, Morgan Stanley ja Lehman Brothers olid aktsiaralli esirinnas, kuna viimaste majandustulemused leevendasid muret likviidsusprobleemide pärast.

"See võib olla murdepunkt," kommenteeris LPL Financiali fondijuht Jeffrey Kleintop Bloombergile. "Me saime kindluse, et tegemist ei ole doominoefektiga, et me ei näe langemas mitmeid erinevaid ettevõtteid," lisas ta. Laiapõhjaline aktsiapeegel Standard & Poor's kosus nädalaga 3,2 protsenti ehk 1329,51 punktini, vähendades selle aasta kadu 9,5 protsendile. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 3,4 protsenti. S&P 500 finantssektori indeks sõitis aga lõppenud nädalal koguni 12 protsenti ülespoole. Nii tuliselt pole investorid finantsaktsiate hindu üles kütnud juba viimased kuus ja pool aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing