Tarvo Vaarmets • 23. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Finantssektor lajatas seekord positiivselt

USA aktsiad lõpetasid eelmise börsinädala pea kahe kuu ilusaima plussiga - optimismiks andsid eelkõige põhjust Fedi sularahasüstid pangandussüsteemi ning USA suurimate investeerimispankade ootusi ületanud esimese kvartali tulemused.

Goldman Sachs, Morgan Stanley ja Lehman Brothers olid aktsiaralli esirinnas, kuna viimaste majandustulemused leevendasid muret likviidsusprobleemide pärast.

"See võib olla murdepunkt," kommenteeris LPL Financiali fondijuht Jeffrey Kleintop Bloombergile. "Me saime kindluse, et tegemist ei ole doominoefektiga, et me ei näe langemas mitmeid erinevaid ettevõtteid," lisas ta. Laiapõhjaline aktsiapeegel Standard & Poor's kosus nädalaga 3,2 protsenti ehk 1329,51 punktini, vähendades selle aasta kadu 9,5 protsendile. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 3,4 protsenti. S&P 500 finantssektori indeks sõitis aga lõppenud nädalal koguni 12 protsenti ülespoole. Nii tuliselt pole investorid finantsaktsiate hindu üles kütnud juba viimased kuus ja pool aastat.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt