Rõivakett Baltika tõmbub kokku

Tarvo Vaarmets 24. märts 2008, 00:00

Tallinna börsi neljapäevase langusega kaasa liikunud rõivakontserni Baltika aktsia hind ning sellest tulenevalt ka ettevõtte turuväärtus pole nii väike olnud juba alates 2005. aasta oktoobrist. Nädala viimasel kauplemispäeval kaotas OMXT indeks 0,51 protsenti.

Suurimaks kukkujaks osutus Merko Ehituse aktsia, mis langes päevaga 3,54 protsenti, sulgudes 149,43 kroonil. Seni on investorid Merkot tabanud tagasilöökidesse suutnud rahulikult suhtuda, nüüd väljendati oma muret ettevõtte tuleviku pärast juba selgemalt.

Viimase paari aasta põhja on laskunud Baltika aktsia hind, mis 1,53protsendise kaotuse tulemusena sulgus napilt pealpool 40 krooni. Märtsi alguses avaldatud veebruari müügitulemused ja selleks aastaks tehtud 13protsendine käibekasvu prognoos käsi plaksutama ei pane, liiati kui aktsia kaupleb isegi pärast viimase aasta tormilist langust endiselt 18-kordsel viimase nelja kvartali kasumil. Peale selle võib lühiajalises plaanis uskuda agressiivsest laienemisest tuleneva kasumimarginaali surve jätkumist, vaatamata ettevõtte lubadusele selle aasta esimesel poolel keskenduda poodide efektiivsemaks muutmisele. See võib parimal juhul ehk leevendada regiooni langevast majanduskasvust tulenevat negatiivset efekti, mistõttu on olulist kasumilisa lähitulevikus Baltikale raske oodata, pigem on trend siiski mõneks ajaks pööranud kasumilanguse suunas.

Tavalisest märgatavalt suurema ehk 17,6 miljonilise käibega suutis Olympic EG aktsia oma hinnale lisada 0,36 protsenti, ent sellele vaatamata kaupleb väärtpaber ikka veel vaid vaevu selle aasta põhjast kõrgemal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing