Suhkur võib Kalev RECi aktsiad aastaiks külmutada

Mariliis Pinn 24. märts 2008, 00:00

Maksu- ja tolliameti meediasuhete peaspetsialist Priit Rum ütles aripaev.ee-le, et 40 protsenti Kalev RECi aktsiatest blokeeritakse lähiajal.

"See tähendab - nädalate jooksul," täpsustas Rum, lisades, et blokeerimise eesmärk on see, et pärast laovaruvaidluse lõppu oleks riiklike kohustuste täitmine tagatud. "Seetõttu blokeeritakse Kalevile kuuluvad Kalev RECi aktsiad," selgitas Rum. Kalev RECi aktsiate blokeerimine oli kahe osapoole omavaheline kokkulepe.

Rumi sõnul saab laovaruvaidlus jätkuda pärast seda, kui on saadud ka eelotsus Euroopa Kohtult. Kui kauaks võivad Kalev RECi aktsiad blokeerituks jääda, pole praegu teada, aga arvestades, et otsust oodatakse ka Brüsselist, võib see olla aastate küsimus.

Tallinna börsi tegevdirektori Pille Parikase sõnul ettevõtte aktsiate blokeering Kalevi aktsiatega kauplemist börsil ei mõjuta. "Siin ei ole otseselt tegu Kalevi börsil kaubeldavate aktsiatega, vaid Kalevile kuuluva tütarettevõtte aktsiatega," sõnas ta. Parikase sõnul ei ole ettevõtte aktsiate blokeerimine haruldane. "Kohtumenetluse huvides on väärtpaberite keskregister ennegi aktsiaid blokeerinud, neid ettevõtteid on olnud suuremaid ja väiksemaid," jäi Parik ebamääraseks.

Kalev RECi suuromanikult Oliver Kruudalt ei õnnestunud uudisele kommentaari saada.

Põhja maksu- ja tollikeskuse otsuse-maksuteate täitmise peatas halduskohus oma eelmise aasta 30. aprilli määrusega. Halduskohus tõi põhjenduseks, et üleliigse laovaru tasu nõue on vaieldav ning ei ole alust pidada ASi Kalev kaebust perspektiivituks.

Möödunud aasta detsembris peatas Tallinna halduskohus Kalevi kaebuse menetluse seoses Euroopa Kohtult eelotsuse taotlemisega.

Minu tegevust see, kas need aktsiad on blokeeritud või mitte, ei sega. See on pigem küsimus Kalevi omanikele. See pole ettevõtte tegevjuhi küsimus. Maksuamet ei sekku kuidagi ettevõtte tegevusse, see on aktsionäri vara ja aktsionär ise teab, mida ta oma varaga teeb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing