Hinnatõusud söövad kiirelt pensionilisa

Mariliis Pinn 24. märts 2008, 08:33

Lähenev aprill toob sadade tuhandete
vanaduspensionäride rahakotti keskeltläbi 790 lisakrooni, kuid eakate inimeste
rõõmu tavatult suurest pensionitõusust tumestavad üha kerkinud ja veelgi
kerkivad hinnad.

Rahvaliitlase Mai Treiali väitel jääb paljudel pensionäridel lisaraha nii kasinaks, et katab vaevu ära toidukaupade ja esmavajalike teenuste hinnad, opositsioonisaadiku sõnul ei suuda Eesti oma väikeste pensionide tõttu täita Euroopa sotsiaalharta mitmeid nõudmisi, kirjutas Postimees.ee.

Hoolimata viimastel aastatel järjepidevalt suurenenud pensionidest pole eakate ostujõud üleöö paisuvate hindade tõttu palju kosunud. Toiduainete kallinemise kõrval teevad neile muret just varasemast märksa valusamad küttearved, juba kolme kuu pärast seisab ees elektri hinna viieprotsendiline tõus, mis on küll kardetus tagasihoidlikum.

Mustamäel elava 68-aastase Eva Mesila sõnul on rahalisa kindlasti abiks, sest «muidu ei tuleks enam välja», seni pole ta pidanud igat senti lugema, aastakümneid lasteaiakasvatajana töötanud Mesila saab praegu 3900-kroonist pensioni, millele teenib aeg-ajalt endisi kolleege asendades lisa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2008, 08:33
Otsi:

Ava täpsem otsing