LHV: Taiwani turgu tasub püüda indeksfondidega

25. märts 2008, 13:48

LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi
soovitab huvilistel Taiwani börsil kätt proovida indeksfondide iShares ja Taiwan
vahendusel.

Vallikivi sõnul kaupleb Taiwani börs 19 hinna ja kasumi (P/E) suhte tasemel ning tulevikku vaatav P/E-suhe on 13, mis tähendab, et ettevõtetelt oodatakse kiiret kasumikasvu. Rusikareegel ütleb, et ettevõtte aktsia on soodne, kui P/E-suhe on 10 või alla selle.

"Praeguste finantssektori probleemide taustal oleks pigem skeptiline sellise kasvu osas. Taiwani turg on pigem õiglaselt hinnatud ja lühiajaline positiivsus seoses presidendivalimistega on mööduv nähtus ning pigem eeldaks Taiwani turult globaalsete võngete järgimist," ütles Vallikivi. Investorile soovitab Vallikivi vaadata börsil kaubeldavate fondide nagu iShares ja Taiwan Index Fund (EWT) poole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2008, 13:48
Otsi:

Ava täpsem otsing