UBS: Taiwan särab Aasias

25. märts 2008, 13:49

Investorid peaksid ostma Taiwani aktsiaid,
hoidma stabiilsete dividendidega Malaisia ettevõtete aktsiaid ja koguma
Lõuna-Korea eksportööride aktsiaid, kirjutasid UBSi analüütikud.

Ma Ying-jeou võit Taiwani presidendivalimistel vallandas optimismi, mis peaks muutma Taiwani aktsiaturu Aasia regioonist parema tootlusega turuks.

„Taiwan särab üle teiste turgude,“ vahendab Bloomberg UBSi analüütiku Ken Cheni kirjutatut. „Investorid peaksid omama portfellis rohkem Taiwani finantssektori, kinnisvara, jaekaupmeeste ja tsemenditootjate aktsiaid, kuna need sektorid teenivad Ma poliitkast.“

Ma suheteparandamine Hiinaga võib meelitada lähima paari kuuga Taiwani aktsiaturule umbes 50 miljardit USA dollarit. See tõstaks kohaliku turu P/E suhte 14,2-lt 16,7-le.

Lõuna-Koreas peaksid investorid omama portfellis indeksi koosseisust enam autotootjate, tehnoloogiakompaniide ja pankade aktsiaid ning vältima nende ettevõtete aktsiaid, kes kannatavad woni kursilangusest – nagu lennukompaniide ja importööride aktsiad.

Kuna Malaisias võitsid opositsionäärid pea poole kohtadest 8. märtsi valimistel, on riigi lähiaja poliitika paralüseeritud. Investorid võiksid suunata oma Malaisia varad korralikesse dividendimaksjatesse nagu Public Bank, Digi.com ja Bumiputra-Commerce Holdings. Lisaks soovitas analüütik Colber Nocom osta riigi kahe suurima ehitusfirma IJM ja UEM Worldi aktsiaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2008, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing