USA tarbija näeb tulevikku süsimustana

25. märts 2008, 18:05

USA tarbijate tulevikuootused on nii
pessimistlikud, et sarnast meeleolu tuleb otsida seitsmekümnendate aastate
Watergate’i skandaali päevilt.

Täna avaldatud Conference Board’i tarbija tulevikuootuste indeks kukkus veebruari 76.4 punktilt märtsis 64.5 punktile, mis oli analüütikute prognoositud mõõdukamast tagurdamisest 74 punktile oluliselt järsem kukkumine ning viie aasta madalaim seis.

Iga neljas ameeriklane leiab täna, et töökohta on raskem saada ning hindab oma pere majandusväljavaateid lähema poole aasta jooksul niisama pessimistlikult kui 1973. aastal, mil USAd raputas Watergate’i skandaal ja naftakriis, vahendas Bloomberg.

Eratarbimine moodustab kaks kolmandikku USA SKPst. Kui see väheneb, on karta kogu majanduse tõsisemat tagasiminekut.

"Tarbijad tõmbavad päris järsult tagasi," kommenteeris Deutsche Bank Securities ökonomist Carl Riccadonna. "Olukord tööturul halveneb ning sissetulekute kasv suudab vaevalt infaltsiooniga sammu pidada. Need on tuleviku jaoks üsna sünged ended."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2008, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing