Tanel Raig • 25. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Aprillisündmused jätsid Spacecomi kahjustamata

Juba mai alguses teatas Ossinovski, et Spacecomil seisab 500 tsisterni ja töötajad tuleb saata sundpuhkusele. Firma tuleviku osas aga lubas Ossinovski kaaluda ümberregistreerimist Lätti. Samas andis Eesti Raudtee juuni alguses välja statistika, mis näitas, et juuni kahe esimese nädalaga oli Spacecom oma vedude mahtu kasvatanud 10% võrreldes aasta varasema ajaga.

Järgmine teade Space-comilt tuli eelmise aasta oktoobris. "Järgmisest aastast lõpetame oma tegevuse. Sellel aastal teenisime 300 mln krooni kahjumit ning ei soovi olla kahjumis ka järgmisel aastal," ütles Ossinovski Äripäeva konverentsil "Edu võti 2008".

Möödunud kuul Space-comi 2007. aasta tulemusi kommenteerides ütles Oleg Ossinovski ka ise, et transiidi vähenemine ei avaldanud Spacecomile suurt mõju. "Meil jäi vedude maht samaks," tunnistab ta. ASi Spacecom 2007. aasta käive ulatus esialgsetel auditeerimata andmetel 629,2 miljoni kroonini ning tulumaksueelne kasum oli 176,5 miljonit krooni. 2006. aastal oli ettevõtte tulemiks 727,2 miljoni kroonise käibe juures 203,1 miljonit krooni tulumaksueelset kasumit. Ometigi lubas Ossinovski taas mais Spacecomi tegevuse lõpetada, kuna Eesti Raudtee tõstab infrastruktuuri kasutamise tasu. Eesti Raudtee esindaja Urmas Glase sõnul on raudtee korrashoiuks kogutav infrastruktuuritasu tõus paratamatu. "Kui kaubamahud vähenevad, siis kasutustasud kasvavad ja seda kõigi jaoks," kommenteeris Glase.

Juba märtsi alguses lõpetaski Spacecom veod raudteel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt