Tõnis Oja • 25. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kahe nädalaga kaks võõrandamisotsust

Eesti investoreid on tabanud viimase kahe nädala jooksul kaks võõrandamisotsust, millest kummagi puhul pole selge, kui palju ja mil määral aktsionäridele kuuluvat vara võidakse võõrandada.

14. märtsil otsustasid Merko Ehituse juhatus ja nõukogu seoses maadevahetuse kriminaalasjaga eraldada ettevõtte varadest 300 miljonit krooni. Kuidas see eraldamine täpselt teostub, selgub alles 15. aprillil. Paanikat pole teadmatus meie paljunäinud investorite hulgas tekitanud, aga ettevaatlikuks teinud küll.

Alates Merko Ehituse jagunemise teadaandmisest 14. märtsil, on ettevõtte aktsia hind langenud kümme protsenti kolme aasta ja nelja kuu madalaimale tasemele. Tallinna börsiindeks on langenud samal perioodil 1,7 protsenti. Eile lisandus Merko Ehituse aktsia hinnalangusele 3,66 protsenti.

Teise teate võõrandamisotsusest andis vahetult enne pühi ehk möödunud neljapäeval teada Kalev. Nimelt võib maksu- ja tolliamet suhkrutrahvi blokeerida 40 protsenti tütarettevõtte Kalev Real Estate Company aktsiatest. Jälle on raske hinnata, kui suure osa moodustab potentsiaalselt blokeeritav osa Kalevi varast.

Kui aga saab teoks magusatootmise ning muu toiduainete tööstuse osa müük Alta Capitalile, on kinnisvarafirma ilmselt uue Kalevi väärtuslikum osa (kui seal üldse peale investeerimisfondilt saadava raha midagi väärtuslikku on), sest Kalev Meedia tegeleb momendil ja ilmselt ka lähikuudel rahapõletamisega.

Investorid jäid eile siiski äraootavale seisukohale ning ühtegi tehingut Kalevi aktsiatega ei sooritatud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt