Meerits: Merko võib kaotada 55 protsenti kasumist

ÄP 26. märts 2008, 00:00

"Olulised on pigem järgmised küsimused - kas Merko juhatus tõesti sooritas maadevahetuse käigus aktsionäride õigusi, seadusi või eetikanorme eiravaid tegusid, ning kust ja kuidas deposiitsumma 300 miljonit krooni eraldatakse. Ettevõtte börsiteatest võib järeldada, et kõnealune summa eraldatakse praeguse ettevõtte varadest. Kui kahjud maksimaalses ulatuses realiseeruvad, kaotaks ettevõte 55 protsenti oma eelmise aasta kasumist," kommenteeris Meerits Merko Ehituse otsust ettevõte restruktureerida ning eraldada majandustegevus ja maadevahetuse kriminaalasi.

"Iseenesest ei ole maailmas väga ebatavaline, et kriminaalmenetluse alla sattunud ettevõtte rekonstrueeritakse eraldumise või jaotumise kaudu selleks, et päästa äritegevus ja hea bränd," kommenteeris investorite liidu juhatuse liige Aku Sorainen.

Samas tunnustas Meerits Tallinna börsi otsust jätkata aktsiatega kauplemist, kuigi Merko Ehituse esindajad palusid kauplemise peatamist kuni 15. aprillini, kui rekonstrueerimisplaanid avaldatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing