Nafta hinnal jälle rallihoog sees

Tõnis Oja 28. märts 2008, 00:00

Naftabarreli hind, mis käis selle nädala alguses allpool saja dollari taset, kerkis eile New Yorgi kaubabörsil 106,63 dollarile pärast seda, kui Iraagi lõunaosas asuvas naftatorus toimunud plahvatused põhjustasid kartust, et see võib põhjustada ekspordi vähenemist.

Iraani naftaminister Hussein al-Shahristani kinnitas, et plahvatus eksporti ei mõjuta, kuid anonüümsust palunud ametnik lausus uudisteagentuurile AP, et müüki võib see siiski kahandada. Veebruaris tootis Iraak keskmiselt 2,4 miljonit barrelit ööpäevas, millest 1,93 miljonit läks ekspordiks. Lõunaosas olevad Rumaila naftaleiukohad toodavad keskmiselt 1,3 miljonit barrelit naftat ning selles piirkonnas asuvad ka kolm suuremat naftatöötlustehast.

Naftatoodete laovarud USAs kahanesid küll ootamatult, aga toornafta laoseis jäi muutumatuks. Naftasaaduste laoseisu alanemine on põhjustatud paljuski naftatöötlemistehaste aktiivsuse vähenemisest. Viimasel ajal on teatatud mitme tehase toodangu vähenemisest, sest nõudlus on hakanud kahanema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing