Kiviõli Keskerakonna fraktsioon lakkas olemast

30. märts 2008, 13:22

Kiviõli volikogu esimehe umbusaldamine
volikogus kukkus läbi, kuna Keskerakonna liikmed hääletasid erakonna ametlikust
seisukohast hoolimata Maksim Danilovi jätkamise poolt ning kirjutasid alla uuele
koostööleppele, millega koalitsiooni juhtinud Keskerakonna fraktsioon lakkas
olemast.

Keskerakond lubab peagi uue fraktsiooni ja koalitsiooni sündi, kirjutab Põhjarannik.

Maksim Danilovi jätkamise poolt hääletas eile üheksa volikogu liiget, tema tagandamist pooldas kuus saadikut. Eelmisel päeval allkirjastasid uue koostööleppe 11 volikogu liiget, kelle seas olid lisaks Reformierakonda kuuluvale Maksim Danilovile ja Erik Jürgensonile ka enne Keskerakonna fraktsiooni kuulunud volikogu liikmed ning valimisliidu Muutuste Tuuled nimekirjas volikokku pääsenud saadikud. Keskerakonna fraktsioon lagunes, pärast seda kui senine fraktsiooni esimees Eldur Lainjärv parteist välja astus.

Ainsana ei kirjutanud uuele koostööleppele alla Keskerakonna fraktsiooni kuulunud Hille Ilves, kes oli ka umbusaldushääletuse algataja. Ilves põhjendas Danilovile umbusalduse avaldamist suutmatusega volikogu tööd juhtida. "Kui Maksim Danilov ametisse valiti, siis lubas ta, et volikogus saab kord majja. Nüüd on aasta möödas, aga korda ei ole kusagil," põhjendas Ilves umbusaldusavaldust. Lisaks süüdistas Ilves Danilovit oma töö tegematajätmises istungite ettevalmistamisel, huvi puudumises linna arengukava vastu, suutmatuses lahendada korralagedust linna soojamajanduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2008, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing