Dividendisaak tuleb sellel aastal kehv

Tõnis Oja 31. märts 2008, 00:00

Seni väljakuulutatud ettepanekute kohta aktsionäridele dividendide väljamaksmise kohta võib järeldada, et lisaks aktsiate hinnalangusele on oodata ka kehva dividendisaaki.

Eesti Telekomi juht Vallo Kalm lubas aktsionäridele ka sel aastal korralikult dividende maksta, aga helded dividendid on sel aastal pigem erandiks kui reegliks. Eelmisel aastal maksis Eesti Telekom dividende 9,5 krooni aktsia kohta, mis oli ühe sendi võrra enam kontserni kasumist aktsia kohta. Telekom on maksnud kasumist suuremat omanikutulu alates 2004. aastast. Väheusutav, et samamoodi juhtub ka sel korral. Kontserni eelmise aasta kasum oli 10,91 krooni aktsia kohta. Kummalisel kombel ei teatanud reedel 2007. aasta auditeeritud majandustulemusi esitanud Eesti Telekom juhatuse ettepanekuid dividendide maksmise kohta. Ilmselt pole jõutud dividendimäära ettevõtte suuromaniku, TeliaSoneraga veel kooskõlastada. Seni on dividendiettepanekutest teada andnud viis ettevõtet. Lisaks Harju Elektrile, kes teatas reedel, et kavatseb maksta omanikutulu kaks krooni aktsia kohta, on Norma lubanud maksta viis krooni, Saku Õlletehas 10 krooni ning Tallinna Vesi 12,45 krooni aktsia kohta. Baltika teatas kolmapäeval, et jätab sel aastal investorid dividendidest ilma, aktsia hind reageeris täna pea neljaprotsendilise kukkumisega 39,12 kroonile.

Seni teatamata ettevõtetest on suuremad lootused jäänud Eesti Ehitusele, mille kasum kasvas eelmisel aastal 60 protsendi võrra, 9,14 kroonile aktsia. Eelmisel aastal maksis ettevõte dividende 1,5 krooni aktsia kohta, sel aastal võiks see kasvada krooni võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing