Ralf-Martin Soe • 30. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tervishoiule kuluv raha tõmbus kokku

Kogu ettevõtlussektor kulutas 2006. aastal ravimitele 53 miljonit krooni, mis on 125 miljonit krooni vähem kui aasta varem. See tähendab, et töötajad on oluliselt vähem tööandja ravimeid kasutanud. Kiita pole ka ettevõtjate kulu töötervishoiule, mis on viimastel aastatel püsinud stabiilselt 20 miljoni ringis.

"Hansapank ei hoia ravimite pealt kokku. Meil on kõik esmaabiks vajalikud ravimid olemas," ütles Hansapanga kantselei juhataja Signe Vaks-Saareoja. Ta lisas, et üks põhjus, miks statistika näitab kulude vähenemist, võib olla see, et osa ravimitest läksid erisoodustusmaksu alla. "Mul on tunne, et mingid ravimid liideti erisoodustusmaksu alla minevate ravimite nimekirja ja seetõttu ettevõtted neid enam ei ostnud," lisas Vaks-Saareoja

ASis Tere ei osatud ravimitele kuluvat summat nimetada, kuna seal ostetakse ravimeid sularaha eest.

"Kulud ravimitele on finantsandmed ja ma ei oska peast öelda, palju me ravimitele kulutame. Mulle tundub, et seda pole kerge ka raamatupidamisest välja võtta, kuna me ostame ravimeid esmaabikappi sularaha eest," ütles Tere personalijuht Tiiu Sarapuu. Ta lisas, et Tere esmaabikapist leiab valuvaigisteid ja plaastreid.

"Töötervishoiust lähtuvalt ei pea ettevõte üldse ravimeid ostma, vaid esmaabivahendeid, milleks on plaastrid, sidemed, desinfitseerivad vahendid. Need on ka meie esmaabikappides olemas. Ravimitest oleme ostnud vaid apteegi käsimüügis olevaid kergemaid valuvaigisteid ja antiseptikuid väiksemate vigastuste puhastamiseks. See on ka kõik," lisas Sarapuu.

Sarapuu ei osanud öelda, miks ettevõtted on hakanud vähem ravimeid ostma. Samuti jättis sellele küsimusele vastuse võlgu sotsiaalministeerium

Sotsiaalministeeriumi teatel jagunevad eraettevõtete kulutused tervishoiule kaheks: kulutused töötervishoiule ja kulutused käsimüügiravimitele. Kulutused töötervishoiule ei ole aastate jooksul palju muutunud. Kulutused käsimüügiravimitele vähenesid oluliselt 2006. aastal, millest ka kogu eraettevõtete kulutuste vähenemine.

Kahelt suuremalt ravimimüüjalt, Magnum Medicalilt ja Tamrolt ei õnnestunud Äripäeval reedel kommentaari saada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt