Dollarilt korralik kvartalimiinus

31. märts 2008, 12:37

Rekordmadala taseme lähistel kauplev USA
dollar on lõpetamas viimase nelja aasta suurima väärtuskaotusega kvartalit.

Seda enne Euroopa Keskpanga aruannet, mis tõenäoliselt viitab regiooni kiirenevale inflatsioonile. Viimane annab keskpangale aga omakorda põhjuse baasintressi muutumatuna hoida, samal ajal, kui FED laenuraha odavdab ja sellega ka dollarit jätkuvalt alla sikutab.

Euroopa Keskpanga intressipoliitikaspetsialisti Erkki Liikanen tänaste sõnade kohaselt ähvardab Euroopat kasvav inflatsioon, mistõttu võib aruanne näidata tarbijahindade viimase 14 aasta kiireimat kasvutempot.

“Olukord euro ja dollari suhtes on enneolematu,” kommenteeris Dresdner Kleinworti valuutaanalüütik Michael Klawitter Bloombergile.

“Me näeme USAs sügavat tagasiminekut, mille adumine võttis turul natuke aega. Sellele järgnes märkimisväärne monetaarpoliitika lõdvendamine FEDi poolt,” lisas ta.

Täna dollari väärtus eriti paigalt ei ole nihkunud ja USA valuuta kauples ennelõunal Londonis euro vastu 1,5803 tasemel. Euro on aga dollari vastu lõppeval kvartalil tugevnenud koguni 8,3%, mis on suurim hüpe pärast 2004. aasta detsembrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2008, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing