Tõmblemine USA börsidel jätkub

31. märts 2008, 08:50

Investorid sikutasid reedel USA
aktsiaturgude viimase kuue aasta nukraima kvartali oodatavate väiksemate
dividendide ja langevate finantsettevõtete kasumite tõttu veelgi allapoole.

Pankade ja maaklerfirmade aktsiad näitasid viimase kahe kuu sügavaimat nädalast tagasiminekut, kuna Goldman Sachsi, Sanford C. Bernsteini ja Lehman Brothersi analüütikud teatasid, et finantsettevõtete kasumid tulevad väiksemad kui varem prognoositud. Kehvemad tulemused sunnivad aga USA suuremaid pankasid teostama dividendiraiet, vahendas Bloomberg.

"Inimesed mõtisklevad, mis võiks finantsfirmadega veel juhtuda," sõnas Schwab Investment Managementi fondihaldur Vivienne Hsu. "See on nagu üks suur maavärin ja mitu väikest järeltõuget ja ma arvan, et järeltõuked jätkuvad," lisas Hsu.

Standard Poor's 500 indeks andis reedel tagasi 0,79 ja kogu nädalaga 1,1%. Kvaliteetaktsiate liikumisi kajastav Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas nädalaga aga 1,2%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2008, 12:06
Otsi:

Ava täpsem otsing