ÄP fototoimetus • 31. märts 2008 • 3 min
Jaga lugu:

Aed internetis

www.aed.ee

Aed.ee on kohtumispaik kõigile, kes huvituvad aiandusest. Osa saab võtta foorumis olevatest vestlustest või algatada neid ise. Ära on toodud viited firmade ja teenustepakkujate kohta teemade kaupa. Nii võib kerge vaevaga leida sobiva haljastusfirma või lillemüüja. Taimetarga osas saab ülevaate enamlevinud Eestis kasvatatavatest ja müüdavatest haljastuses ja aianduses kasutatavatest taimedest, nende istutamisest ja hooldusest jne.

www.aiandus.ee

Portaalist leiab aiandusega seotud ettevõtjate ja asutuste tähestikulise otsingu maakonniti, otsingu tegevusalade järgi, sündmuste ja reiside kalendri, ostu-müügi-, töö- ja teenuste kuulutused, aiandussõnavara, seadused jm õigusaktid, aedniku kalendri (aiatöid kuude kaupa), aiataimede sordikirjeldused ja kasvatamise kirjeldused, aia- ja õuekujundusinfo, õpetused taimedega ravimisest, aedviljatoitude retseptid jpm. Lugemist jätkub kõigile.

www.aiaklubi.ee

Aiaklubi koondab aiahuvilisi inimesi, korraldab aiateemalisi õppepäevi, loenguid ja kursuseid, propageerib Eestis kasvavaid taimi, korraldab hooajalisi taime- ja seemnevahetusi. Portaalis tutvustatakse aiakujundust ja -kujundajaid, algatatakse aiateemalisi konkursse. Leheküljel on foorum, millest kõik registreeritud külastajad osa saavad võtta. E-poest saab osta ümbrispotte, linnumaju, vaase, figuure jpm.

www.hansaplant.ee

Hansaplanti kodulehelt leiab aiandushuviline väärt infot kõikvõimalike toataimede kasvatamise kohta. Põhjalikult on kirjeldatud okaspuude, rooside, kõrreliste, maitsetaimede omadusi ja kasvatamistingimusi. Liike, millest juttu tehtud, on tõesti rohkelt ja infot on kerge leida. Lehekülg tutvustab ka aiakaupu: aiamasinad, kompost, amplid, mullad, väetised jne. Lehekülg jagab aiapidajale igasse kuusse nõuandeid, mida millal teha tuleks.

www.loodusaed.kirikiri.ee

Tutvustab loodusega kooskõlas olevat aiapidamist. Tutvustatakse keskkonnasõbralikke tõrjemeetodeid ja Eestis looduslikult kasvavaid puid-põõsaid, mida aias kasvatada võiks. Vastavalt kasvutingimustele on ära toodud looduslikud dekoratiivtaimed, loetletakse taimi, mis kimalastele, liblikavalmikutele meeltmööda on. Nõu antakse hekitaimede valikul ja istutamisel. Muu hulgas pakub portaal huvitavat lugemist loomadest: konnadest karihiirteni.

matk.edu.ee/taimed

matk.edu.ee/taimed on Tartu Ülikooli BG loodusteadusliku hariduse lektoraadis valminud veebipõhine õpikeskkond, kust aiahuviline leiab Eestis enamlevinud taimeliikide kirjeldused ning taimede anatoomiat ja füsioloogiat tutvustavaid materjale. Leheküljelt leiab veel elektroonilisi teste ja taimemääraja. Tutvuda saab nii ravim- kui ka mürktaimedega, aga ka kaitsealuste taimedega. Taimeliigid on tähestikulises järjekorras.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt