Börsikommentaar: niigi kannatanu sai jälle peksa

01. aprill 2008, 16:07

Tänane börsipäev Tallinnas möödus
võrdlemisi rahulikult – päeva alguses miinuspoolel kruiisinud börsiindeks lükati
lõpuks siiski 0,44% plussi. Korralikku vähisammu astus taas Baltika aktsia.

Tähelepanuväärseimaks liikujaks oli esimese kvartali suurkaotaja Baltika aktsia, mis kahemiljonilise käibe juures kaotas oma hinnast päevaga veelgi 3,7% ning laskus sellega juba 36,6 kroonile. Põhjust võiks otsida Leedu rõivakontserni Apranga täna avaldatud märtsikuisest käibest, mis mullusega võrreldes kosus vaid kaheksa protsenti, kusjuures kogu esimeses kvartalis müüs Leedu ettevõtte oma jaeketis koguni kolmandiku võrra rohkem kui aasta varem.

See andis investoritele signaali aeglustuva kasvuga Baltimaade rõivaste jaemüügiturust ning kuna Baltika jaemüügikäibest annavad Eesti, Läti ja Leedu kokku pea kaks kolmandikku, mõjutavad taolised arengud kahtlemata ka Meelis Milderi juhitavat ettevõtet. Olukorras, kus käibe kasvatamine on oluliselt raskemaks muutunud ja marginaalid nõrgenevad, on Baltika seis lähitulevikku vaadates tõepoolest keeruline.

Samas võib vähemalt müügitulu osas mõne aja pärast kerget toetust oodata lähiminevikus hulgaliselt avatud poodidest. Baltika aktsia on juba nii tõsiselt kannatanud, et ettevõtte tegemistel ja väärtpaberi liikumisel tasub kindlasti silm peal hoida – kui sentiment muutub ja Baltika oma poed efektiivselt tööle saab, võime näha Baltika aktsia teist tulemist. Ent võib uskuda, et pöördepunktini on veel kuid aega.

Baltika kõrval andsid järele ka Eesti Ehituse ja Ekspress Grupi aktsiate hinnad. Indeksi vedas aga plussi Tallinki aktsia, mis kosus 2,47%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 16:21
Otsi:

Ava täpsem otsing