Poolakas ehitas maja vundamendiga vastu taevast

01. aprill 2008, 21:37

Poola külaelanik ehitas omale maja
tagurpidi, katuse alla ja vundamendi vastu taevast, et tuletada inimestele
pidevalt meelde neid ümbritseva maailma ebastabiilsust.

Poola veidriku Daniel Tšapevski maja ehitusel ilmnesid kohe raskused, vahendas televisiooniprogramm Pervõi Kanal.

Algul ei suutnud arhitektid end ebatavalisest tellimusest koguda. Aga kui juba ehitama hakati, keeldusid ehitusmehed üksteise järel tööst. Tšapevski sõnul ei suutnud ükski ehitaja äraspidises majas üle kolme tunni vastu pidada, ilma et tal pea ringi käima poleks hakanud.

Ilmnes, et peapööritus ei tekkinud mitte sellest, et põrand viltu oleks olnud, vaid et inimese organism püüdis end mõttes maja suhtes õiget pidi keerata. Peapööritust leevendas vaid see, kui sai vahepeal aknast õigetpidi maailma jälgida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 21:35
Otsi:

Ava täpsem otsing