1. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Mida arvate ehitusturu seisust ja perspektiividest anno 2008?

Väike hirm ikka on, kui vaadata börsil kukkuvaid hindu. See tähendab, et ka paljude potentsiaalsete klientide rahakotid muutuvad õhemaks, mis omakorda mõjutab tellimusi. See meenutab 1998. aastal toimunud börsikrahhi, ja loodame, et nüüd asi nii hulluks ei lähe.

Ehituses käib ju kõik inertsist: mingil ajal läheb ehitusfirmadel hästi, tellimusi on piisavalt palju ja mingiks ajaks on stabiilne seis garanteeritud. Sellele järgneb mõõnaperiood.

Veebruarikuu seisuga oli Paide MEKil ehituslepinguid sõlmitud 100 miljoni krooni eest ja töid erinevatel ehitusobjektidel jätkub suveni. Kuid pingutama peab kõvasti, et firmal ka ülejäänud poolaastaks tasuvaid töid jätkuks, vastasel korral läheb talvel raskeks.

Olukord pole siiski lootusetu. Kirjutab ju Äripäevgi, et mitmed kaubanduskeskused plaanivad kõvast pinda laiendada, samuti hakkab Euroopa Liidu rahade toel hoogustuma põllumajandusehitus. Nii et tööpõld on lai.

Paide MEK teeb mitmete väikefirmadega koostööd ja oma alltöövõtjates me pole pettuma pidanud. Ükski ehitusobjekt pole lõpetamata jäänud.

Autor: Janek Lohu

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt