Tarvo Vaarmets • 1. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

UBS lükkas Euroopa börsidele hoo sisse

Euroopa suurim pank UBS andis eile investoritele lootust, et krediidikriisi õudsemad vaatused on läbi saamas.

Šveitsi suurpanga UBSi aktsia hind lennutati pärastlõunaks üle kaheksa protsendi kõrgemale, kuna investorites tärkas usk, et Euroopa suurima panga järjekordsed 19 miljardi dollari väärtuses mahakirjutamised ning eelkõige 15 miljardi dollari suurune kapitalikaasamine võib olla pöördepunktiks. "Palju sellest oli juba hinda arvestatud, seega on uudis peaaegu positiivne," sõnas Clariden Leu analüütik Sacha Holderegger Bloombergile. "Mahakirjutamised on suures mahus, kuid seda oli oodata," lisas ta. Kokku on UBS viimase üheksa kuu jooksul varasid maha kirjutanud rohkem kui ükski teine pank senini ehk juba 40 miljardi dollari eest.

Euroopa aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 oli mõni tund enne börsipäeva lõppu kerkinud Londonis rohkem kui 1,5 protsenti. "Võime ette kujutada, et halvim jääb seljataha," kommenteeris Richelieu Finance'i fondijuht Nathalie Pelras.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt