Börsikommentaar: käive tuli Eesti Ehituselt

03. aprill 2008, 15:47

Huvitavamad arengud toimusid täna Tallinna
börsil Eesti Ehituse aktsiatega, sest omanikku vahetas üle 11 miljoni krooni
väärtuses väärtpabereid. Kogu börsi liikumist kajastav indeks kukkus 0,27%.

Koos ülejäänud turuga ilusas langustrendis olev Eesti Ehituse aktsia jõudis täna 1,27% kukkumise tulemusena 61 kroonini. Paar kuud tagasi turuootusi ületavad neljanda kvartali tulemused avaldanud ehituskontsern tundub tegelikkuses keerulisemaks muutunud olukorras üsna hästi vastu pidavat – näiteks on sel aastal suudetud uusi ehituslepinguid sõlmida pea 0,6 miljardi eest. Tänu ettevõtte strateegiale – hoida rajatiste osakaalu käibes 50% ümber – ei mõjuta ka elamuehituse turu langus tulemusi niivõrd oluliselt. Väikest toetust pakub tulemustele alanud aastal ka eelmise aasta lõpus soetatud Eston Ehituse panus. Viimase eelmise aasta käive küündis 215,6 miljoni kroonini ning kasumiks teeniti 7,4 miljonit krooni. Eesti Ehituse vastavad näitajad olid 3,77 miljardit ja 281 miljonit. Sellegipoolest võib eeldada käesoleval aastal halvenenud majanduskliima tõttu Eesti Ehituse käibe langust. Abistavat kasumi suurendamist ei tasu sellel aastal oodata ka varade väärtuste üleshindamisest. Ent turuolukorrast tingitud tagasilöögid jäävad arvatavsti siiski lühiajalisteks ning pikemas perspektiivis suudab Eesti Ehitus ka edaspidi pakkuda aktsinäridele meeldivat tootlust.

Üsna suure, pea neljamiljonilise käibega viidi ka eile mõneti üllatuslikult nõrgenenud märtsikäibe peale tõusnud Baltika aktsia kergelt alla - väärtpaber kaotas 1,7% oma väärtusest. Tagasi andis ka Tallink. Tõusjate rivi piirdus kahe aktsiaga - Eesti Telekom lisas 1,15 ja Norma 0,39%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing