Lähitulevikus on telekanalite ringhäälinguload maksuvabad

03. aprill 2008, 12:44

Täna kiideti valituse istungil heaks
kultuuriministeeriumis valminud ringhäälinguseaduse muutmise seaduse eelnõu,
mille kohaselt ei pea telekanalid tulevikus tasuma enam ringhäälingulubade
maksu.

Kultuuriminister Laine Jänes ütles, et seadusemuudatusega ei pea tulevikus erakanalite digitaaltelevisiooni üleriigiliste ringhäälingulubade eest enam tasu maksma, nagu see on täna analooglevis. See annab telekanalitele kindlasti suurema kindluse digitaaltelevisioonile ülemineku perioodiks ja lubab neil investeerida rohkem ka oma programmi sisusse, teatas kultuuriministeerium.

“Üleminek digitaaltelevisioonile annab meie vaatajatele rikkalikuma võimaluse valida erinevate telekanalite vahel ja toob tarbijale lähemale paljud infoühiskonna teenused,” lisas minister.

31. aprillil algas Ruhnult Eesti üleminek digitaaltelevisioonile. Kui seni nägid ruhnlased vaid Eesti Televisiooni, siis digitaallevile üleminekuga näevad nad kvaliteetse pildiga nüüd ka teisi Eesti telekanaleid. Ruhnu on esimene piirkond Eestis, kus analooglevi on välja lülitatud ja maapealase televisiooni vastuvõtt toimub ainult digitaaledastusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing