Padar: reserv katab maksude alalaekumisest enamuse

Mariliis Pinn 03. aprill 2008, 08:38

Rahandusminister Ivari Padari sõnul katab
riigieelarve ülejääk maksude alalaekumisest tingitud eelarveaugust enamuse, kuid
täpsed numbrid avalikustatakse enne tänast valitsuse istungit.

"Me ei saa öelda, et ainult tagajärgedega tegeleme. Meil on siiski märkimisväärne osa puudujäävast osast olemas reservis, võiks isegi öelda, et enamus. Lisaks on ka oluline puhver, riigireservide jaoks, mis on selleks ajaks kui majandus on tõesti kriisis. Praegu me ei räägi sellest, et majandus on kriisis," sõnas Padar ETV hommikusaates "Terevisioon".

Padari hinnangul saab praegu rääkida majanduse jahtumisest. Inimesed tarbivad vähem ja see eeldab ka seda, et riik tarbib vähem.

Padar rääkis, et koos selle aasta majandusprognoosi ja ka järgmise aasta majandusprognoosi avalikustamisega teeb rahandusminister valitsuse kõigile ministritele ettepaneku kulusid kärpida. "Milline saab olema lõplik valitsuskabineti otsus, eks see on siis täna ka näha," märkis Radar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 08:36
Otsi:

Ava täpsem otsing