Tulus fotojaht Paris Hiltonile

1706-aripaev 03. aprill 2008, 09:06

Üleeile õhtul saabus Tallinna maailma
kõmuajakirjanduse jahituim saakloom - ansamblit Good Charlotte saatev Paris
Hilton.

Foto Paris Hiltonist maksab USA ajakirjandusturul 20 000 krooni, eksklusiivse kasutamisõiguse eest tasuvad lääne kõmuväljaanded aga kuni 10 korda suuremaid summasid. Eesti kõmuväljaanded pakuvad kohalike paparatso-fotode eest nende autoreile kuni 10 000 krooni.

Ka Eesti meelelahutusajakirjandus asus Hiltoni jälgi ajama. Kanal2 uudistesaate "Reporter" toimetus kutsub vaatajaid oma koduleheküljel üles saatma fotosid ja videoid Paris Hiltoni Tallinna-külastusest, lubades eksklusiivse kasutusõiguse eest honorari. Hiljem lisandub üleskutsele vabandus: "Me ei innusta kedagi paparatsondusele, vaid diskreetsele filmimisele!"

Postimehe online-toode Elu24 teatab, et "parimat Paris Hiltonit tabanud kaamerasilma omanikku ootab vahva auhind".

Brittide online-kanalis Telegraph ilmus põhjalik artikkel paparatsondusest, kus autor leiab, et kõmupiltnike suhtumine pildistatavaisse muutub üha halastamatumaks ja pealetungivamaks. Lugedes uudist, kuidas Paris Hilton mõne päeva eest Prahas kõmufotograafide eest pagedes end vigastas, näib Kanal2 jutt diskreetsest Parise-jahist veel eriti hädisena.

Mitmete meediahuviliste arvates on vaid aja küsimus, millal ka Eesti turule jõuavad vabakutselised paparatsod, kes hakkavad öösiti Tanel Padari akna all passima ja poes Liis Lassi jälitama. Paparatsonduse õitsengut väikese turu ja tihedalt põimunud suhetega Eestis on siiski julge ennustada. Kuid mine tea…

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. April 2008, 08:22
Otsi:

Ava täpsem otsing