Valitsus tahab elustada hoiu-laenuühistuid

Mariliis Pinn 03. aprill 2008, 14:20

Valitsus kiitis heaks piirangute
kõrvaldamise hoiu-laenuühistutelt, et turgutada väikese ja keskmise suurusega
krediidiettevõtjate majanduslikku arengut.

Riigikogusse saadetud seaduseelnõu jõustumisel kõrvaldatakse ebaproportsionaalsed piirangud ning soodustatakse hoiu-laenuühistute, kui väikese ja keskmise suurusega ettevõtjate majanduslikku arengut, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Teisalt sätestatakse selgem hoiu-laenuühistute usaldusväärsuse tagamise regulatsioon ehk vajalikud kapitali ja likviidsusnõuded.

Eelnõuga muudetakse ka territoriaalsuse põhimõtet, mille alusel võib hoiu-laenuühistu tegevuspiire laiendada kohaliku omavalitsuse piirkonna tasandilt maakonna ja sellega vahetult piirnevate kohalike omavalitsuste üksuste tasandile.

Liikmelisuse moodustamise alustesse on lisandunud töö-, teenistus- ja kutseala põhimõte. Liikme poolt tasutava osamaksu suurust plaanitakse tõsta kehtivalt 100 kroonilt 500 kroonile. Samuti pikendatakse laenutähtaega 3 aastalt 5 aastani. Juhatuse esimees pääseb laenukomiteesse, kuid mitte laenukomitee esimeheks.

Hetkeseisuga on Eestis 9 hoiu-laenuühistut 2300 liikmega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing