Tarvo Vaarmets • 3. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Eesti Ehitus tõi veidigi pinevust

Huvitavamad arengud toimusid kodubörsil eile Eesti Ehituse aktsiatega, sest omanikku vahetas üle 11 miljoni krooni väärtuses väärtpabereid. Kogu börsi liikumist kajastav indeks kukkus 0,27%.

Koos ülejäänud turuga ilusas langustrendis olev Eesti Ehituse aktsia jõudis täna 1,27%-lise kukkumise tulemusena 61 kroonile. Paar kuud tagasi turuootusi ületavad neljanda kvartali tulemused avaldanud ehituskontsern tundub tegelikkuses keerulisemaks muutunud olukorras üsna hästi vastu pidavat - näiteks on sel aastal uusi ehituslepinguid sõlmitud juba pea 0,6 miljardi eest. Tänu ettevõtte strateegiale - hoida rajatiste osakaalu käibes 50% ümber - ei mõjuta ka elamuehituse turu langus tulemusi niivõrd oluliselt.

Väikest toetust käibele pakub alanud aastal ka eelmise aasta lõpus soetatud Eston Ehituse panus. Viimase eelmise aasta müük küündis 215,6 miljoni kroonini ning kasumiks teeniti 7,4 miljonit krooni. Eesti Ehituse vastavad näitajad olid 3,77 miljardit ja 281 miljonit. Sellegipoolest võib eeldada käesoleval aastal halvenenud majanduskliima tõttu Eesti Ehituse käibe kukkumist. Abistavat kasumi suurendamist ei tasu tänavu oodata ka varade väärtuste üleshindamisest. Ent turuolukorrast tingitud tagasilöögid jäävad arvatavasti siiski lühiajalisteks ning pikemas perspektiivis suudab Eesti Ehitus ka edaspidi aktsionäridele meeldivat tootlust pakkuda.

Üsna suure, pea neljamiljonilise käibega viidi kergelt alla ka Baltika aktsia - väärtpaber kaotas 1,7% oma väärtusest. Tagasi andis ka Tallink. Tõusjate rivi piirdus kahe aktsiaga - Eesti Telekom lisas 1,15 ja Norma 0,39%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt